Шофьорските курсове да се увеличат с 10 часа. Тази идея ще

...
Шофьорските курсове да се увеличат с 10 часа. Тази идея ще
Коментари Харесай

Шофьорските курсове - 10 часа повече, новият екостикер - колкото кафе

Шофьорските курсове да се усилят с 10 часа.  Тази концепция ще осъди транспортният министър с сектора, след което предлагането ще бъде прегледано и от кабинета. Това заяви служебеният министър на превоза, ИТ и известията Георги Тодоров пред .

" Аз съм голям привърженик на " Визия 0 ", това е един блян за понижаване на жертвите по пътищата до 0. Това не може да стане за 2 месеца. Нужни са перманентни действия, освен от транспортното министерство, само че и от министерствата на труда и на образованието ", съобщи той.

По думите му  трябва да има промени и в практическата, и в теоретичната част на шофьорските курсове.  " Още от предходната година се е работело за повишение на часовете за кормуване с 10 часа на курс. Все още няма съгласие, следващата седмица ще се срещна с тях. Нека чуя брашна, ще се събразим с тяхното мнение, уповавам се да е единно и дружно с сътрудниците от Министерски съвет ще излезем с решение ", уточни той.
Припомняме, че предходната година транспортното министерство приготви промени в разпоредба 37, измежду които увеличение на наложителните часове за шофьорските курсове от 31 на 42, вписване на автошколите като търговски сдружения и т.н. Това обче би оскъпило получаването на шофьорска книжка с към 400 лева След серия заплахи за огромни митинги от автошколи, планът бе отдръпнат, но в края на 2020 година някои от предложенията бяха възобновени и препоръчани на ново разискване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР